Into the wild
Het is gelukt, we zijn vertrokken uit Kaapstad. Al heeft het iets langer geduurd dan verwacht, we zijn onderweg met onze tweede (!, lees andere stukje) gekochte auto. Meet Hennie, een witte prachtige Volkswagen Jetta uit 1994 met een moter als een zonnetje (vernoemd naar de grote Afrikaner autoverkoper).
De eerste rit vanuit onze eerste slaapplek naar de grens van Namibie was meteen een goede, ongeveer 500 km, bloedheet en natuurlijk ook een lekke band (de eerste keer verwisselen van Leo in 17 min en 15 sec.). Bij degrens is de tent voor het eerst uit zijn verpakking gehaald. Op een soort Afrikaner, boeren familie camping (dit zijn de blankeZuid Afrikanen die van de Nederlanders afstammen)hebben wede nacht doorgebracht met ons eerste eigen braai.
Devolgendeochtend vroeg weg om vanuit de grens naar Fish River Canyon te rijden. Leo heeft ook al stukken gereden en wees gerust; het gaat hartstikke goed. We hebben hier onze eerste echte Afrikaansezonsondergang bekeken (die zijn echt anders dan in Nederland, zie foto's).
Onze tweede nacht op de camping was iets minder geslaagd.Ik ben echt bang in het donker en de insekten hier zijn ongeveer evengroot als een Nederlandse huismuis. Gelukkig haddenwe bij dezecamping nog een beetje luxe met een goed restaurant.Ik weet het, dat zal niet overalzo zijn dus ik moet me aanpassen. Het echte werk moet namelijk nogbeginnen!
Morgen onderweg naar de Soussousvlei (rodezandduinen in de woestijn) en daarna de hoofdstad Windhoek waarwewaarschijnlijk een vriendin van mij gaan opzoeken.Alles blijft voor ons een avontuur en we genieten overal van (ok, de camping misschien iets minder). We houden jullie op de hoogte en blijf vooral reacties sturen (erg leuk om te lezen).
Liefs Kim en Leo
Leo, R-E-S-P-E-C-T!
En Kim, wanneer kom je nou ook alweer terug? Duurt lang! :-P Ow, en ik moet je nog iets heel grappigs vertellen. Maar dat mail ik wel! :-)
Nou ff snel beide verhalen gelezen. Wat een giller met jullie eerste auto! Jammer maar slechter kan 't ongeveer niet worden?? offuhh... haha... Geniet ervan! Het wordt hartstikke mooi in Namibië dat is tot nu toe mijn favo land van Zuidelijk Afrika, dus geniet ervan en maak veel foto's :)
ciao!
Dag schat, wat ziet alles er weer goed uit en hebben jullie al genoeg meegemaakt...
Ik ben aan het bijkomen van mijn reis en ga nu wennen aan mijn status als getrouwde vrouw, hihihihi
Dikke knuffel
en groeten aan Leo
Hoi Kim en Leo,
Hier is jullie auto expert weer: Volkswagens zijn de beste! Gaat helemaal goed komen nu! Misschien is het ook slim om een voetpompje te kopen voor jullie luchtbed ;-)
Op de Vismarkt missen we je ontzettend, Kim. Gelukkig mag ik de boel bijna weer gaan opvrolijken met kerstversiering en spuitsneeuw. En ook dit jaar heb ik iemand geregeld die het voor me op mag ruimen. Ik ga na de kerst lekker een weekje snowboarden! Ik zal vanaf mijn sneeuwhopen denken aan jullie op die rode zandhopen! Succes met de insecten in de nacht, vind je nogal moedig in je tentje!
Dikke Xlot
PS echt super leuk die website!
Heet jullie auto Hennie? Dat is toch geen naam voor zo'n stoere Volkswagen? Toch wel wat anders dan die 4x4 die op de planning stond! Jullie krijgen de groetjes van Pepi (hij geeft jullie op voor de Grote Beurt of Pimp my ride) en de keuken!
P.S. Ik wacht echt op de dag dat ik de theedoeken voor JOUW deur kan zetten hoor Kim, hij komt er aan :P
Goed bezig daaro!!
Super vette verhalen, alleen dat record van 17.15min moet verbeterd worden, mijn PR staat op 10.33!
Beat it! :-)
Geniet nog van al het moois daar!
Ciao, Dzjidzjus
Hoi,
ga van de week alles eens goed lezen,was het natuurlijk vergeten doordat ik met mijn hoofd ergens anders zat. Moet nu weer vliegen en reageer van de week.
kus Jose
Spannend verhaal over de Palio, gelukkig is er altijd nog een Jetta. Wij blijven jullie volgen, maak er een mooie tijd van Leo & Kim.
Kees & Mirjam, Wart en Rixt.
Heej Kim & Leo,
Goede keus die jetta, het is het favorieten merk van hem als ze tenmisse oud genoeg zijn.
Ik geniet nu al van jullie verhalen en ga jullie de komende tijd zeker volgen.
Heel veel groetjes, ook van Piet.
Hi Kim en Leo, Briljant verslag. Wat een humor! Als het 1e boek uitkomt sta ik vooraan in de rij! Greetz uit het koude homeland
Marian (Altrimex)
Oh wat klinkt dat toch allemaal weer spannend, geweldig, mooi, gezellig, uitdagend, nieuw en toch ook een tikkeltje bekend...kortom ik ben rete jaloers!!! Wat voor stoere verhalen weer!!! Ik zie jullie al helemaal staan naast die auto! Alleen Kim..bang in het donker???!!! Heb ik tijdens onze afrikaanse nachten toch niets van gemerkt..komt natuurlijk dat ik nu niet naast je lig he? Held die ik ben!! Haha nee grapje kan die beesten daar al helemaal indenken! Leo, ik ben trouwens aangenaam verrast door je schrijfstijl, erg grappig!!
Ohja Kim, lief dat je nog aan mij B-Day hebt gedacht!
Liefs Alice
Hé Kim en Leo!
al een tijdje onderweg en als ik de verhalen zie vermaken jullie je best, goede zaak ;)
@ Faber, vandaag eindelijk weer eens 3 punten gepakt! 1-2 winst in Drachten tegen onb.
Veel plezier met jullie reis, Groeten de Wit