Toch niet Tanzania
Tanzania zag er zo mooi uit vanuit Karonga, Malawi. De prachtige bergen aan de andere kant van het meer leken ons bijna te roepen. Toch zijn we niet gegaan. Soms maak je plannen om ze later te veranderen, zo ook dit plan.
We besloten om naar de twee eilanden in Lake Malawi te gaan, zodat we ook meer tijd en geld hadden voor onze reis terug richting Zuid Afrika. Voor de eilanden moesten wemet de stoomboot 4 uurvaren naar het eerste eiland. Niet veel bijzonders want we zaten eerste klas (lekker rustig) en het was pikkedonker. Om 2 uur 's nachtsblies de scheepshoorn ons wakker en waren we op Chizimulu, het kleinste eiland met ongeveer 2000 inwoners. Toen begoneen ware veldslag om de boot uit te komen. Emmers volgedroogde vis, oud fruit en tassen vol kleding werden in een klein bootje geduwd samen met de eigenaren van al deze goederen, en dat waren er een stuk minder dan je zou denken. Voor ons viel een Amerikaanse jongen flauw van al die geuren, indrukken, warmte en het feit dat hij waarschijnlijk malari had. Samen met een Bask (absoluut geen Spanjaard heeft hij ons op het hart gedrukt) en een Duitster heeft Leo de jongen in een kleiner bootje getild en werden we naarde backpackers gebracht. Dat bleek de volgende ochtend een waar paradijsje. Op een rots was een bar gebouwd met overal plekjes om te zitten en een klein zwembadje met glijbaan.
Het was heerlijk bijkomen, wandelen, snorkelen, spelletjes spelen en films kijken met de andere drie gasten. Na drie dagen zijn we met een roeiboot naar het andere eiland gegaan. De Amerikaan voelde zich inmiddels wat beter en de anti-malaritabletten hielpen goed. Likoma eilandwas wat groter met een heus dorpje en markt. Verder was er een grote, prachtige oude kathedraal. De verse vis, het koude bier en een goed gemixt gezelschap maakten deze eilandbezoeken echt tot een een supertijd. Helaas moesten we weer terug naar het vasteland. Voor de ervaring besloten we de terugweg de goedkoopste klasse terug te nemen. Dat was zeker een ervaring. Emmers/dozen/tassen/doeken vol metvis, fruit en kleding stonden overal en waar nog plek was op de grond, werd een doekje uitgegooid zodat de vloer langzaam een deken van slapende mensen werd. Voor de complete ervaring begon het ook te onweren en al de mensen van buitenprobeerdentoch nog een plekje binnen vinden.We zullen snel proberen wat foto's op de site te zetten.
Zodra op het vasteland moesten we langzaam richting de grens van Mozambique omdat ons visum bijna afliep. 30 dagen in Malawi was voor ons eigenlijk nog niet genoeg, we konden nog wel een maand blijven. Maar er is meer om teontdekken, op naar het volgende avontuur: Mozambique......
Liefs Leo en Kim
Lieve Kimmie, wat een mooie verhalen aldoor. Komt dit van jouw journalistieke hand? Jullie hebben het echt fijn he..dat is gewoon voelbaar aan de manier van opschrijven. Zoveel nieuwe ervaringen...echt super dat jullie dit avontuur zijn aangegaan. Op NL bodem word je gemist: Chris en ik voelen ons niet compleet:) Hoe staat het overigens met je freelance werk, ben heel benieuwd! Heel veel plezier in Mozambique. Dikke kus
En hier hebben we Carnaval gevierd...Tja, verschil moet er zijn...
Prachtig verhaal wederom, maar schiet maar op met die foto's! Ik ben nu toch wel erg benieuwd.
Heel veel plezier in Mozambique!
Kussss
Hey Kim en Leo,
Leuk om weer een verhaal van jullie te lezen! Echt te gek wat jullie allemaal meemaken, als ik naar de foto's kijk droom ik even weg achter mijn bureautje.
Wij hebben afgelopen week twee hospiteeravonden gehad (het werd bijna nog een plaatsing), dus als je terugkomt heb je een nieuwe buurman, we gaan Pepi missen! Maar ik geloof dat iedereen al plannen heeft om naar Curacao te gaan haha! Als je terugkomt woon ik waarschijnlijk nog op de VLLL, huisje zoeken duurt toch iets langer. Anyway, ik zal je niet vermoeien met alle dagelijkse gebeurtenissen hier in NL. Veel plezier in Mozambique en ben benieuwd naar wat jullie volgende avontuur gaat brengen! Liefs, Eveline
Heey,
Leuk om die verhalen zo te lezen!! Hoe lang blijven jullie nog in Zuid-Afrika??
Voor mij zit het er jammer genoeg alweer bijna op, ga het echt missen..
Veel liefs
Femke
Hey Kim en Leo,
Super om weer een nieuw verhaal van jullie te lezen :) Zo te lezen gaat het allemaal goed met relaxen, genieten, avonturen en nieuwe vrienden maken! Klinkt erg goed! Ik geniet elke keer weer van jullie prachtige verhalen :)
Hier in Turkije gaat het ook goed hoor, als is het iets minder relaxt met school enzo maar het leventje is geweldig!
Nou tot het volgende verhaal!
kiss Mil
En om de familie reacties compleet te maken hier ook nog een van ons. Heerlijk, jullie verhalenl. Wat jullie meemaken, geweldig! Je schrijft wel over terug richting Zuid Afrika maar volgens ons zijn jullie pas op de helft toch? Dat belooft nog wat.
Veel plezier verder!
Camille en Mirjam
Mooie verhalen en schitterende foto's, we zijn echt hartstikke jaloers op jullie belevenissen en zouden vooral nu het slecht weer is graag willen ruilen. Nu jullie weer op de weg "terug" zijn, moet je je dat maar vaak realiseren dat jullie reis een geweldige ervaring is die je nooit meer vergeet! geniet!
Groet van ons
Hey meid, wat leuk om te horen, lijkt me zo gaaf al die indrukken en het letterlijk mengen tussen de locals..
Ik heb nog een leuk kaartje gehad van celine uit Thailand...
Hier gaat alles prima en heb echt zin om weer samen koffie te leuten...
Hoe lang blijven jullie nog weg???
BIG XX
Hey Kim en Leo!
Jullie maken wel vette dingen mee zeg! Nu ik ze lees word ik echt jaloers, hier is het weer drama dus geniet er maar extra van!
Ikzelf ga morgennacht op wintersport dus ook iets om erg naar uit te kijken! :D
Geniet ervan en ik blijf de blogs lezen!
Groet'n ut Grou van Robbedoes!